Scroll Top

Cześć tu Michał – szef kuchni w Dobre Sushi.

Jeśli chcecie tę miejscówkę dla siebie z chęcią Wam ją zarezerwujemy
396738500_648741857288714_3044599766936660170_n[1]
Cześć tu Michał - szef kuchni w Dobre Sushi.👨‍🍳
Poznajcie tuńczyka – perełkę w świecie sushi! 🌟
Czy wiecie, dlaczego ta ryba jest jednym z ulubionych składników do sushi❓
Jego intensywny smak i delikatna konsystencja, sprawia, że jest on popularnym wyborem.✨
W japońskiej kuchni tuńczyk jest uznawany za prestiżowy składnik sushi ze względu na wyrafinowany proces obróbki, który polega na precyzyjnym przygotowaniu tej ryby 🐟
Filetuję tuńczyka na poszczególne części:
Akami, CHU-TORO i O-TORO.
▪️Akami – to chudsze mięso z boków ryby
▪️CHU-TORO – to dolna część ze średnią zawartością tłuszczu
▪️O-TORO – to najbardziej tłusta część, która wręcz rozpływa się w ustach
Najlepiej smakuje, gdy jest świeży. Dlatego w Dobrym Sushi stawiamy na najwyższą jakość i świeżość tego składnika, byście mogli doświadczyć prawdziwego smaku tej ryby🤩
To kiedy widzimy się w Dobrym Sushi❓